FRIBO inför uppkopplat brandskydd i hela beståndet

Det Allmännyttiga fastighetsbolaget FRIBO höjer säkerheten för sina boende och inför systemet från Tryva med uppkopplade brandvarnare i hela sitt bostadsbestånd. Frivilliga boende kan få larm via en app om det börjar brinna i huset.

Tryggare fastigheter

Med systemet från Tryva (tidigare Safeland Fastighet) höjs säkerheten för de boende på riktigt. Systemet säkerställer fungerande brandvarnare i samtliga lägenheter. Som en extra trygghetsåtgärd får de boende som vill möjlighet att ta emot larm med en app om en brandvarnare i huset aktiveras. Bakom Tryva står företaget United Eyes AB.

VDn – det är en självklarhet

FRIBO erbjuder trygga och välutrustade bostäder. I höstas utvärderades systemet i en fastighet, vilket var uppskattat av både medarbetare och hyresgäster. Höstens projekt ligger till grund för att man nu inför uppkopplade brandvarnare i samtliga fastigheter. 

–Efter att ha provat systemet är det en självklarhet för oss att fortsätta med resterande fastigheter. Alla våra boende ska alltid vara trygga med vårt brandskydd, vilket vi nu stolt kan utlova tack vare det självtestande systemet från Tryva, säger Kjell-Ove Sethson, VD för FRIBO.

Trygghet för äldre och effektiviserar SBA

Systemet underlättar fastighetsägarens Systematiska Brandskyddsarbete (SBA). De uppkopplade brandvarnarna testar sig själva och fastighetsägaren får direkt information om någon enhet behöver batteribyte eller har plockats ned.

– Vi kan inte längre uppmana äldre personer att ställa sig på en stol och testa brandvarnaren. Det innebär alltför stor risk för fallskador, säger Kjell-Ove Sethson. 

Stort engagemang hos de boende 

FRIBO’s boende är mycket positiva. De tycker det är tryggt att med säkerhet veta att alla lägenheter har fungerande brandvarnare, och det är uppskattat att som granne kunna ta emot larm om en brandvarnare i huset aktiveras. På så sätt kan en brand upptäckas även om boende inte är hemma. 

– Vi hjälper gärna till om någon behöver hjälp. Det känns väldigt bra att få information om det börjar brinna någonstans i huset. Detta höjer verkligen tryggheten för oss alla, säger Inger, boende på Åsbovägen i Fristad. 

Safeland Fastighet blir Tryva.

Safeland Fastighet byter namn till Tryva och renodlar verksamheten för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Varumärket Safeland lever vidare till konsumentmarknaden.

Varmt välkommen till Tryva!