Teknik
Ny teknik ger stora möjligheter.
Uppkopplade, trådlösa brandvarnare och vattenlarm skickar information via systemet om något inträffar. Larm dirigeras till rätt mottagare beroende på vad som inträffat.
Hur fungerar tekniken?
Trådlösa sensorer placeras i lägenheter, lokaler och gemensamma utrymmen. Sensorerna kommunicerar med en centralenhet. Vid behov används signalförstärkare. Centralenheten kommunicerar med systemservern och Tryva via Ethernet, Wi-Fi eller GSM.
Baserat på uppsatta regler sprider systemet larm och annan information vidare till rätt mottagare beroende på vad som inträffat.
Inget Wi-Fi nätverk behövs.
Så fungerar systemet vid brand.
1
Brandvarnaren tjuter
Reagerar på rök, värme eller temperaturstegring.
2
Larm skickas vidare
Är brandvarnaren fortfarande aktiv efter 30 sek larmas det vidare.
3
Sprids enligt larmplan
Larm kan t.ex. skickas till larmcentral, jour, räddningstjänst, boende m.fl.
4
Snabb första insats
Att upptäcka en brand i tidigt
skede räddar liv och fastighet.
Vanliga frågor
Nej, tack vare de uppkopplade brandvarnarna kan alla vara trygga med att samtliga brandvarnare alltid fungerar. Varje fastighet skapar sin egen larmplan och väljer om de boende ska ta emot larm. Självklart väljer också de boende själva om de vill ta emot larm eller inte. Det räcker med att larm skickas vidare till några mottagare för att hela fastigheten ska bli trygg.
Tryvas system påverkar inte förvaltningssystemet på något sätt. De flesta använder Tryva appen för att få en översikt över alla enheter och ta emot larm, men vi kan också integrera den datan till det befintliga förvaltningssystemet.
Tryva appen är designad specifikt för att det ska vara supertydligt och enkelt att ta emot larm i skarpt läge vid brand. Det ligger mycket användarupplevelse och forskning bakom utformningen av appen.
Systemet säkerställer ett fungerande brandskydd i fastigheten och via appen kan boende och andra larmmottagare direkt bli uppmärksammade om en brandvarnare i huset aktiveras.
Nej. Systemet är trådlöst, det krävs inga ingrepp i fastigheten.
Sensorerna är uppkopplade och utrustade med innovativ teknik som kan skicka larm vidare till flera mottagare, vilket möjliggör snabb upptäckt av brand eller vattenläcka.
Brandvarnarna känner av både rökutveckling och värmestegring och skickar även vidare information om de plockats ned, behöver batteribyte eller har blivit smutsiga.
Kindahus investerar i IoT för ökad brandsäkerhet
Det allmännyttiga bostadsbolaget Kindahus investerar i ny teknik och uppkopplat brandskydd. Hyresgästernas säkerhet är bolagets viktigaste prioritering, och att förvaltningsarbetet dessutom effektiviseras är ytterligare en […]
Smart larmstyrning höjer säkerheten i flerbostadshus
Hur fungerar smart larmstyrning i flerbostadshus? Digitala lösningar som automatiserar och effektiviserar fastigheten är framtiden för fastighetsförvaltning. Uppkopplade sensorer höjer säkerheten och ger stora möjligheter […]
Folksam rekommenderar Tryvas system med uppkopplade brandvarnare
Försäkringsbolaget Folksam satsar stort inom forskning och andra insatser för att öka brandsäkerheten i svenska hem. Nu ställer sig Folksam, som första stora försäkringsbolag, bakom […]