SBA
Förenkla det Systematiska Brandskyddsarbetet (SBA).
Överblicka samtliga brandvarnare i fastigheten utan behov av rondering i lokaler och lägenheter.

Så fungerar systemet vid brand och vattenläcka.
Visste du att brand och vattenläckor orsakar skador för enorma belopp varje år? Eller att 100 personer årligen omkommer i bränder? Med uppkopplade brandvarnare och vattensensorer räddas både liv och fastighet. Se kort film om hur det fungerar i praktiken – på endast två minuter!
Övervaka alla enheter i en app.
Undvik rondering. Effektivisera det Systematiska Brandskyddsarbetet (SBA) i en app. All data samlad på en plats. Få notis om något behöver åtgärdas.

Alltid fungerande brandvarnare. Överallt. Dygnet runt. Året om.
Full kontroll med övervakat brandskydd
Inget behov av rondering i lägenheter och lokaler
Alla enheter övervakas. Inget behov av rondering för att kontrollera brandvarnare i varje lägenhet eller uthyrd lokal.
Uppkopplade, trådlösa brandvarnare testar sig själva
Uppkopplade brandvarnare meddelar om de är i behov av batteribyte eller felaktigt har plockats ned.

20% saknar fungerande brandvarnare.
I flerfamiljshus saknar var femte lägenhet fungerande brandvarnare. Med systemet säkerställs fungerande brandskydd i hela fastigheten och en brand kan upptäckas även om de boende inte är hemma.





"Systemet innebär två centrala förbättringar gällande brandsäkerheten i svenska hem; det säkerställer att alla brandvarnare fungerar och att branden upptäcks tidigt - även när ingen är hemma..." Läs artikeln
Erik Arvidsson, Skadeförebyggande kommunikatör


Så fungerar systemet vid brand.
1
Brandvarnaren tjuter
Reagerar på rök, värme eller temperaturstegring.
2
Larm skickas vidare
Är brandvarnaren fortfarande aktiv efter 30 sek larmas det vidare.
3
Sprids enligt larmplan
Larm kan t.ex. skickas till larmcentral, jour, räddningstjänst, boende m.fl.
4
Snabb första insats
Att upptäcka en brand i tidigt
skede räddar liv och fastighet.
Ta ansvar för äldre och rörelsehindrade - alla kan inte sköta sitt brandskydd.
Många boende har svårt att själva testa sina brandvarnare. Med uppkopplade brandvarnare säkerställs funktion överallt utan manuella kontroller.

Prova på systemet
Välj ut en lämplig fastighet för testperiod av systemet. Utvärdera både brand- och vattenskydd för gemensamma utrymmen och lägenheter.

Jens Larsson
Vi vet att många missar att kontrollera brandvarnaren, vilket påverkar allas säkerhet. Den enda riktiga lösningen på detta problem är att vi som fastighetsägare tar över ansvaret. Med systemet från Tryva vet vi att alla brandvarnare alltid fungerar.
VD, Stiftelsen Aneby Bostäder

Leif Jonsson
Tidig upptäckt är avgörande vid akuta situationer. Uppkopplade brandvarnare som larmar till de boende är en bra metod som ger fastighetsägare och grannar mycket goda möjligheter att snabbt agera och förebygga bränder.
Utvecklingschef, Södertörns brandförsvarsförbund

Johan Magne
Ingen var hemma i lägenheten. Vårt hus hade blivit övertänt om vi inte fått larmet så tidigt. Nu kunde vi med viss möda släcka elden tillsammans. Hade vi dröjt ett par minuter till hade det inte varit möjligt.
Boende i BRF, Hägersten
Vanliga frågor
- Fastighetsägaren slipper tidsödande ronder med manuella kontroller av alla brandvarnare samt allt merarbete som tillkommer för att hålla ordning på när varje brandvarnare har kontrollerats.
- I appen visas status för samtliga uppkopplade brandvarnare. Där visas också om någon brandvarnare felaktigt har plockats ned eller är i behov av service eller batteribyte.
- Uppkopplade brandvarnare är det bästa sättet att förebygga bränder och möjliggöra snabb upptäckt genom att larm skickas vidare till fler mottagare.
Uppkopplade brandvarnare testar sig själva och meddelar om de behöver batteribyte, behöver rengöras eller felaktigt har plockats ned. Med systemet säkerställs fungerande brandvarnare överallt. I appen ges en tydlig överblick av samtliga enheter, vilket ersätter manuella kontroller av brandvarnare.
I appen ser fastighetsägaren samtliga uppkopplade brandvarnare i fastigheten; placering, temperatur, batteristatus och ifall rengöring av rökkammare behövs. Om en brandvarnare behöver batteribyte skickas information om det, likaså ifall en brandvarnare felaktigt plockas ned.
Brandrisker och brandskydd i gemensam tvättstuga
Visste du att tvättmaskiner och torktumlare är några av de vanligaste elprodukterna som orsakar bränder? En brand som utbryter i en gemensam tvättstuga i ett […]
Regler gällande utrymningsvägar i flerbostadshus
En brand kan uppstå när man minst anar det. Något av det viktigaste när det brinner är tidig upptäckt och att att ha säkra utrymningsvägar. […]
Brandrisker och brandskydd i soprum
Det har blivit allt vanligare med bränder i sopkärl och soprum i flerbostadshus. Vanligaste brandorsaken är anlagd brand, men det uppstår även bränder genom slarv […]