Safeland Fastighet blir Tryva

Boende fick larm om brand via appen Tryva- räddade sovande granne

Tryva är namnet på Sveriges nya proptech innovation för tryggare fastigheter. Efter det senaste årets framgång till fastighetsägare och som ett led i en större satsning, byter Safeland Fastighet nu namn och blir Tryva.

Det brinner 24 000 gånger per år i svenska hem. Var tredje brand upptäcks inte i tid. I flerfamiljshus saknar 20% fungerande brandvarnare, och traditionella brandvarnare gör ingen nytta om den boende inte är hemma. Med uppkopplat brandskydd och ny teknik kan man rädda både liv och fastighet. 

United Eyes AB är det svenska bolaget bakom Tryva. I Tryva renodlas nu verksamheten för B2B, som vänder sig till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Varumärket Safeland lever vidare till konsumentmarknaden som en stark utmanare för hemlarm.
 
– Med ett nytt namn och två separata varumärken får både Tryva och Safeland bästa möjliga förutsättningar att växa och utvecklas. Våra lösningar räddar liv och det är otroligt viktigt att vi kan möta våra olika kunders behov, säger Moa Göransdotter, Marknadschef på United Eyes.

Tryva lanserar också en egen app. Appen effektiviserar det Systematiska Brandskyddsarbetet (SBA) och ger boende och förvaltare möjlighet att enkelt ta emot larm med platsinformation om en brandvarnare eller vattenlarm i huset aktiveras.  

Svensk innovation räddar liv
Tryvas system är en svensk innovation som säkerställer fungerande brand- och vattenskydd i flerfamiljshus. Med smart larm till flera mottagare kan en brand upptäckas även om ingen är hemma, och snabbare första insats möjliggörs. Larm kan skickas till larmcentral, förvaltningssystem, boende och grannar enligt en skräddarsydd larmplan.

Rekommenderas av Folksam
Folksam valde nyligen att rekommendera tekniken bakom systemet. Kundlistan har under senaste året vuxit snabbt där Allmännyttan, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar tagit till sig systemet. Några exempel på kunder är  Svenska Bostäder, Lansa Fastigheter, Fristadbostäder och Aneby Bostäder. 

Safeland Fastighet blir Tryva.

Safeland Fastighet byter namn till Tryva och renodlar verksamheten för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Varumärket Safeland lever vidare till konsumentmarknaden.

Varmt välkommen till Tryva!