Boende
Alla påverkas vid en brand. Uppkopplade brandvarnare höjer säkerheten.
Tack vare ny teknik finns goda möjligheter att förhindra att bränder uppstår. Uppkopplade brandvarnare med smart larm till utvalda mottagare möjliggör snabbare upptäckt och tidig första insats.
Samtliga brandvarnare är certifierade enligt EN 14604.
40% saknar fungerande brandvarnare.
Statistik från MSB visar att det saknades fungerande brandvarnare i ca 40% av de lägenheter som räddningstjänsten gjorde insatser till under 2023. Sambandet mellan brist på brandvarnare och allvarlig brand är tydligt. Med Tryvas system säkerställs fungerande brandskydd i hela fastigheten och en brand kan upptäckas även om de boende inte är hemma.
Ta emot larm i en app om en brandvarnare aktiveras.
Boende har möjlighet att få ta emot larm om en brandvarnare i huset aktiveras. Läs om metoden Brandsamverkan för flerfamiljshus.
Full kontroll och optimerad säkerhet
Fungerande brandvarnare överallt. I varje lägenhet. Dygnet runt. Året om.
Brandvarnare som testar sig själva
Systemet informerar direkt om en enhet behöver batteribyte eller har plockats ned.
Frivilligt att ta emot larm från brandvarnare
De boende som vill kan få ta emot larm i en app om en brandvarnare aktiveras.
Smart utlarmning för snabbare upptäckt
Skicka larm till larmcentral, förvaltningssystem, boende och grannar.
"Tryvas system är en viktig innovation med potential att förhindra de flesta bostadsbränder..." Läs artikeln
Erik Arvidsson, Skadeförebyggande kommunikatör
Jens Larsson
Vi vet att många missar att kontrollera brandvarnaren, vilket påverkar allas säkerhet. Den enda riktiga lösningen på detta problem är att vi som fastighetsägare tar över ansvaret. Med systemet från Tryva vet vi att alla brandvarnare alltid fungerar.
VD, Stiftelsen Aneby Bostäder
Leif Jonsson
Tidig upptäckt är avgörande vid akuta situationer. Uppkopplade brandvarnare som larmar till de boende är en bra metod som ger fastighetsägare och grannar mycket goda möjligheter att snabbt agera och förebygga bränder.
Utvecklingschef, Södertörns brandförsvarsförbund
Johan Magne
Ingen var hemma i lägenheten. Vårt hus hade blivit övertänt om vi inte fått larmet så tidigt. Nu kunde vi med viss möda släcka elden tillsammans. Hade vi dröjt ett par minuter till hade det inte varit möjligt.
Boende i BRF, Hägersten
Vanliga frågor
Precis som en vanlig brandvarnare tjuter den högt. Om det fortfarande finns rök kvar efter 30 sekunder finns möjlighet för de boende som vill att ta emot larm i sina mobiltelefoner via appen Tryva. kan de boende du och grannarna ett larm i Tryva appen med information om var i huset brandvarnaren aktiverats.
Du har 30 sekunder på dig att manuellt stänga av brandvarnaren genom att trycka på brandvarnares undersida eller vädra rummet. Systemet skickar inte vidare larmet om röken försvinner. Hinner du inte avbryta larmet och det skickas vidare kan du enkelt informera övriga att situationen är under kontroll.
Du väljer helt själv om du vill ta emot larm i din telefon. Vår erfarenhet är dock att de allra flesta boende brukar vilja veta om en brandvarnare i huset har aktiverats.
Brandvarnarens funktion och utlarmning påverkas inte av vem som har installerat appen. Även de boende som inte tar emot larm har en uppkopplad brandvarnare som larmar vidare till fler mottagare om en brandvarnare aktiveras.
Det kostar ingenting, appen är helt kostnadsfri för de boende.
Vattensensorn är lika liten som en tändsticksask och placeras exempelvis under diskbänken. När sensorn känner av vatten larmar systemet direkt i Tryva appen.
Vad är egenkontroll för fastighetsägare? Lagkrav, tillsyn och checklista
Egenkontroll innebär att du som fastighetsägare ska planera och kontrollera din verksamhet för att förebygga hälsoproblem hos boende och skador på miljön. Detta krav är […]
FRIBO använder temperaturdata från uppkopplade brandvarnare till energioptimering
Fastighetsbolaget FRIBO har implementerat en innovativ lösning i sina fastigheter. De samlar in temperaturdata från sina uppkopplade brandvarnare, och använder datan för att styra värmen […]
Hur många ska behöva dö till följd av brand 2024?
Idag är det den 28 januari. Klockan är 21.10. Jag skriver in 2024 i MSBs databas för statistik om bränder i Sverige. Jag följer sedan […]