Tryva tar in kapital och siktar på nordisk expansion

Tryva är namnet på Sveriges nya PropTech innovation för tryggare fastigheter. Med sensorteknik och smart larmstyrning möjliggörs snabbare upptäckt av brand och vattenläckor
– och både liv och fastighet kan räddas. Nu tar bolaget in kapital och satsar på nordisk expansion.

Svensk innovation räddar liv
Det brinner i 24 000 svenska hem varje år. Var tredje brand upptäcks inte i tid. Antalet vattenskador ökar stadigt och kostar fastighetsägare miljardbelopp. Tryvas system är en svensk innovation som säkerställer fungerande brand- och vattenskydd i flerfamiljshus.

Med uppkopplade sensorer och smart larmstyrning möjliggörs snabbare första insats. Om en brandvarnare aktiveras skickas larmet med platsinformation vidare till förutbestämda mottagare. Exempelvis till larmcentral, räddningstjänst, förvaltare samt till boende och grannar. Bränder kan därigenom upptäckas även om boende inte är hemma.
 
Välmeriterade profiler i bolaget
Bakom Tryva står det svenska bolaget United Eyes AB, även ägare av varumärket Safeland. United Eyes har meriterade profiler i ledningen; Grundare Per Källgården är en av entreprenörerna bakom succébolaget Gordon Delivery som nådde miljardvärdering under 2021, och VD är Henrik Lundin, tidigare VD för börsnoterade Litium. 

Tar in kapital för att växa
Nyligen stängdes en kapitalrunda om 8,6 miljoner som säkrat viktiga rekryteringar och kommande nordisk expansion. Bland investerarna återfinns privata ängelinvesterare och professionella PropTech investerare.

– I Sverige saknar var femte lägenhet fungerande brandvarnare. I andra länder är det lag på uppkopplade brandvarnare i flerfamiljshus, just för att kunna säkerställa att brandskyddet alltid fungerar. Smarta sensorer är framtiden, och det står både liv och otroligt mycket pengar på spel, säger Henrik Lundin, VD för United Eyes AB.

Rekommenderas av Folksam

Tekniken rekommenderas av Folksam och flera av Sveriges största bostadsbolag. Under senaste året har Tryvas kundlista vuxit snabbt inom Allmännyttan, privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.


Safeland Fastighet blir Tryva.

Safeland Fastighet byter namn till Tryva och renodlar verksamheten för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Varumärket Safeland lever vidare till konsumentmarknaden.

Varmt välkommen till Tryva!