De höjer säkerheten med uppkopplade brandvarnare – som larmar till larmcentral dygnet runt

Uppkopplade brandvarnare med brandlarm kopplat till larmcentral

Efter att ha infört trådlöst, uppkopplat brand- och vattenskyddsystem från Tryva har bostadsrättsföreningen Visinge i Täby lyckats förhindra både två allvarliga bränder och flera vattenläckor. De väljer nu att addera koppling till larmcentral. ”Att koppla våra brandvarnare till larmcentral ger oss en extra nivå av trygghet och snabb respons vid bränder”, berättar Mikael Andersson, ordförande för BRF Visinge.

Uppkopplade brandvarnare larmar till flera mottagare

Vid brand skickar de uppkopplade brandvarnarna larm vidare till utvalda mottagare. Med systemet från Tryva kan exempelvis boende, grannar och styrelse ta emot larm via appen Tryva, men det går även att lägga till larmcentral för extra övervakning dygnet runt. Tack vare snabb upptäckt kan både liv och fastighet bli räddat.

”Systemet från Tryva – en investering som lönar sig”

Efter enbart en månad gjorde systemet nytta genom att snabbt upptäcka och larma om både en vattenläcka och två potentiellt allvarliga bränder. Tack vare larmen kunde föreningen snabbt vidta åtgärder och förhindra skador. Sedan dess har ett antal andra incidenter med fukt- och vattenläckor kunnat bli upptäckta och åtgärdade direkt, och därmed sparat föreningen stora kostnader.

Ställ in och ändra larmplan med några klick via appen

Via appen Tryva är det enkelt att anpassa vart larm skall styras, utifrån tid på dygnet och val av mottagare. I systemet ställer administratörer enkelt in fastigheternas larmplan. Till exempel kan larm gå till styrelsen eller fastighetsskötare under dagtid och direkt till larmcentral på natten.  

Väljer nu att lägga till brandlarm kopplat till larmcentral

Nu väljer BRF Visinge att addera brandlarm kopplat till larmcentral för samtliga uppkopplade brandvarnare i både lägenheter och allmänna utrymmen. Larmcentralen har erfarna operatörer som alltid agerar utifrån i förväg angivna larminstruktioner.

”Att koppla våra brandlarm till en larmcentral ger oss en extra nivå av trygghet och snabb respons vid bränder. Genom att skicka brandlarm till en larmcentral, som är bemannad dygnet runt, höjer vi säkerheten ytterligare för vår förening och våra medlemmar.”

Mikael

Rekommenderar alla fastighetsägare att införa systemet

Trådlösa, uppkopplade sensorer ger ökad trygghet i fastigheten och en effektivare förvaltning.

”Efter att ha sett resultaten och den trygghet som systemet från Tryva har tillfört vårt boende, kan jag varmt rekommendera andra bostadsrättsföreningar och fastighetsägare att göra samma investering. Det är inte bara en fråga om säkerhet utan också om att effektivisera underhållet och undvika onödiga kostnader. Tryvas smarta lösningar har verkligen gjort en skillnad för oss, och jag tror verkligen att andra kan uppleva samma fördelar. Att kunna förebygga vattenskador och förhindra allvarliga bränder har en enorm påverkan på både tryggheten för våra boende och föreningens ekonomi. Det är en investering som lönar sig.”

Mikael

Läs mer hur BRF Visinge förhindrade allvarlig brand

Safeland Fastighet blir Tryva.

Safeland Fastighet byter namn till Tryva och renodlar verksamheten för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Varumärket Safeland lever vidare till konsumentmarknaden.

Varmt välkommen till Tryva!